Forside Iværksætterliv 3 tips til dig der vil starte en webshop

3 tips til dig der vil starte en webshop

3 tips til dig der vil starte en webshop
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
1

Der er mange attraktive elementer ved at have en webshop og være selvstændig.

  • Du bestemmer selv hvornår du gerne vil arbejde (din egen chef)
  • Du høster selv frugterne af dine anstrengelser hvis din butik bliver en succes
  • Og du har mulighed for at opbygge en stor og spændende forretning.

Især blandt unge iværksættere er det blevet populært at starte webshops med alskens forskellige varer.

En lang række af disse webshops når dog ikke at overleve i særligt lang tid og det skyldes især dårlig planlægning for så vidt angår logistik og valget af emne. Det kan vi gøre bedre. Her får du derfor 3 gode tips, hvis du har planer om at starte en webshop – 3 tips der øger din chance for succes.

Vælg et emne, der er penge i

Måske er du engageret i styrketræning. Her kan det virke oplagt at starte en butik med proteinpulver og andre kosttilskud. Men udfordringen er, at du går ind i et blodrødt marked med mange andre store og dygtige butikker.

De mest ”spændende” emner – kosttilskud til fitness, forbrugerelektronik og diverse gadgets – er også dem med flest konkurrenter.

Med for mange konkurrenter om ét marked sker det uundgåelige – priserne falder og det bliver umuligt for dig at lave en faktisk forretning på emnet.

Vælg derfor i stedet et emne der faktisk er penge i. Et godt eksempel er iværksætter Peter Christensen, der har stiftet Stigefabrikken.dk. Det er ikke mange danskere der vokser op med en drøm om at sælge stiger og trapper. Heller ikke Peter. Men som dreven iværksætter så han et muligt og spændende marked, greb chancen og høster nu frugterne.

Hav styr på logistikken

En webshop er langt hen ad vejen et spørgsmål om at have styr på din logistik – hvordan du får dine varer ind og hvordan du får dem ud.

En af dine store konkurrenters største fordele er deres stordriftsfordele på lageret. Eksempelvis udsender Firtab Web i Aarhus med webshops som Made4men.dk mere end 150.000 pakker om året.

Det giver dem mulighed for at købe ind til meget lave priser når de køber pap, tape og laver aftale med fragtdistributører.

Overvej muligheden for at alliere dig sammen med andre webshops og deles om lagerkapaciteten og pakkedrenge- og piger. Det sænker omkostningerne for jer alle sammen at deles om ressourcerne.

I sidste ende skal logistikken spille 100 % for at din webshop bliver en succes. Dine kunder forventer hurtig levering, din pris per ”pluk” er et konkurrenceparameter og du skal vide hvilke pakker du har sendt hvornår for at håndtere returvarer mm.

Bliv inspireret af andres markedsføring

Når først din webshop er oppe at køre kommer meget herfra til at handle om hvordan du får kunderne ind i butikken. Det er trods alt først her, det bliver sjovt.

Udnyt muligheden for at blive inspireret på sider som Leadsonline.dk og af hvad dine konkurrenter gør. Virksomheder som IVÆKST arrangerer løbende kurser hvor du kan blive introduceret til Google AdWords og søgemaskineoptimering samt annoncering på de sociale medier.

Online markedsføring kan automatiseres i en grad offline markedsføring kun kan kigge misundeligt efter. Det i sig selv bliver derfor en sjov disciplin når du først har lært de grundlæggende begreber at kende. Fora som Amino eller UngIværk på Facebook kan hjælpe dig med sparring med ligesindede så du får din forretning endnu længere frem.

Flere gode tips til at starte en webshop?

Del dem gerne med de andre læsere herunder i kommentarfeltet!

Kommentar(1)

  1. Hej Startupsteps,
    spændende artikel om hvordan man starter en webshop. Jeg har selv haft stor glæde af at arbejde med en business coach under etableringen af min seneste webshop http://www.oplukkere.dk. Særligt fordi jeg også har fuldtidsarbejde og betragter mig selv som ret ny indenfor online business, har det været en stor hjælp at have en meget mere erfaren person til at yde hjælp og assistance, trække på sit eget netværk til min fordel, og tage de store tunge beslutninger i processen. Med andre ord kunne jeg ikke have en webshop i min sparsomme fritid uden en mentor.

    Hilsener,
    Troels

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk