Forside Arbejdsmiljø og HR 5 tips til at gøre dine medarbejdere mere produktive

5 tips til at gøre dine medarbejdere mere produktive
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538

0
0

Produktivitet og motivation er to ting, som meget ofte går hånd i hånd. Hvis du kan formå at motivere dine medarbejdere, så vil du typisk også opleve, at deres arbejdsindsats bliver mere produktiv.

Der findes mange måder at motivere dine medarbejdere på. I denne artikel vil der blive gennemgået nogle håndgribelige metoder, som på sigt vil kunne øge produktiviteten iblandt dine medarbejdere. Helt overordnet vil der herunder blive listet 5 effektive tips, som kan gøre dine medarbejdere mere produktive.

  1. Skab arbejdsglæde

Som leder er det vigtigt, at man fremstår som en rollemodel på arbejdspladsen. Dine medarbejdere vil spejle sig selv i den arbejdsmoral og det engagement, som du lægger for dagen. Hvis en leder udstråler negativitet, vil det med sikkerhed smitte af på de ansatte.

Som leder skal du gå på arbejde med et åbent sind, for derved at motivere dine medarbejdere til at adaptere denne glæde. Glade medarbejdere, som glæder sig til at komme på arbejde hver dag, er altafgørende for, at virksomheden fungerer effektivt. Motivation skaber eksekvering, hvilket kan få din virksomhed til at rykke sig yderligere og hurtigere.

  1. Giv dine medarbejdere frihed under ansvar

At føle sig som en del af en større helhed får medarbejderne til at føle tilfredsstillelse. Ledere som giver deres medarbejdere ansvar, vil i størstedelen af tilfældene få gladere ansatte, som er villige til at arbejde hårdt for at nå de opstillede mål.

Hvis den enkelte medarbejder føler sig som en brik i virksomhedens fremtidige udvikling og drift, vil det motivere den enkelte til en mere produktiv adfærd. Hvis du som medarbejder kan spejle dig selv i virksomheden resultater vil det skabe motivation.

  1. Fejr virksomhedens successer

Hvis du ønsker, at dine medarbejdere skal yde deres bedste, så er det vigtigt at udvise anerkendelse som leder. Hvis medarbejderne kan mærke, at deres arbejdsindsats værdsættes, vil det motivere dem.

Der er ingen, der siger, at der skal holdes en stor fest, hver gang at virksomheden rykker sig et lille skridt i den rigtige retning. Det vil typisk ikke være gunstigt for virksomheden, da det kan komme til at koste mange penge på sigt. Det er ikke størrelsen af fejringen, som er det afgørende. Det er mere selve opmærksomheden og anerkendelsen, der betyder noget. En lille samling, hvor medarbejderne takkes, et stykke kage, eller noget helt tredje uden den større økonomiske byrde, vil i langt de fleste tilfælde være nok til at vise medarbejderne, at deres arbejdsindsats bliver værdsat.

  1. Skab fællesskab på arbejdspladsen

Fælleskab er en afgørende faktor for succes. Virksomhedens ansatte skal føle sig som en brik i et større puslespil. Det er vigtigt, at der ikke er nogen i virksomheden, som føler sig udenfor fællesskabet.

En god måde at lave fællesskab i virksomheden på, er ved at lave fælles arrangementer udenfor arbejdspladsen. Skab et fællesskab udenfor virksomheden, hvor de ansatte kan være sammen på kryds og tværs gennem fælles interesser mm.

En anden måde kan være at skabe spise-grupper, hvor der kontinuerligt byttes rundt, så alle kommer til at spise med forskellige kollegaer fra de forskellige afdelinger. Dette vil også skabe en fælles enhed, da medarbejderne kan relatere til de enkelte ansatte i de forskellige afdelinger.

Lav møder, som ikke direkte omhandler virksomheden drift. Et fredagsmøde om søvnoptimering kunne være en oplagt mulighed, der ikke direkte relatere til virksomhedens drift. Det vil skabe en afslappet mødekultur, da møder også kan sammenkobles med andet end blot strategi og drift. Søvnoptimering er et emne, som ikke blot vil skabe værdi for den enkelte medarbejder, men også indirekte vil optimere produktiviteten i virksomheden. Bliv klogere på søvn her.

  1. Hjælp og lyt til dine medarbejdere

Åben kommunikation og en flad struktur i virksomheden vil få medarbejderne til at åbne op og komme med input. Typisk kan den enkelte medarbejde sidde med ideer, som ikke bliver taget op i ledergruppen, og som i nogle tilfælde kan være geniale. Hvis den enkelte medarbejder har mulighed for at kommunikere åbent, vil det skabe motivation, da medarbejderne føler sig hørt.

Hvis dine medarbejdere har brug for hjælp, så er det også dit job som leder at hjælpe til, hvor du kan. Medarbejdere der er bekymrede vil ikke have fokus på arbejdet, men vil typisk være et helt andet sted mentalt, hvilket vil reducere produktiviteten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk