Forside Iværksætterliv Alternativ finansieringsmulighed til din virksomhed

Alternativ finansieringsmulighed til din virksomhed

Alternativ finansieringsmulighed til din virksomhed
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
175
0

Den klart største barriere for de fleste iværksætterhåb for at komme i gang med deres drøm, er manglende startkapital. Her kan du læse mere om en alternativ (og i nogles øjne forbudt) finansieringsmulighed.

Jeg har en virkelig god idé, men jeg mangler penge for at komme i gang. Og banken vil ikke yde mig lånet….”

Denne sætning hører man ofte unge potentielle iværksættere komme med. Ærgrelsen i deres stemme er tydelig. Faktum er, at det er svært at starte virksomhed uden en krone på lommen.

Rundt omkring på forskellige iværksættersider kan man læse om, hvilke muligheder man som iværksætter har for at finde kapital til iværksætterdrømmen. Desværre er det nemmere at læse sig til, end egentlig at få adgang til.

Jeg driver et site, Mikonomi.dk, som blandt andet sammenligner forbrugslån fra internetlåneudbydere. Det er disse låneudbydere, der er mange anses for værende “bedrageriske”, da prisen for deres lån er højere sammenlignet med traditionelle banker. Igennem Mikonomi får jeg en del henvendelser fra folk, der vil vide, om disse lån er anvendelige som finansiering til sin virksomhed.

Mit korte svar er ja. Jeg ved godt, det kan være en smule kontroversielt at anbefale lån hos internetbankerne. Jeg vil dog gerne give et nuanceret billede af, hvorfor det kan være en mulighed.

Er internetlånene egentlig så dyre?

Det er naturligvis individuelt om man synes et lån er dyrt eller ej. Jeg vil tillade mig at sige, at manges billede af priserne på internetbankernes lån er forkert. Disse banker er ikke de billigste, men jeg synes faktisk de tilbyder nogle ret fine låneprodukter. Jeg har lavet en sammenligning af priserne hos forskellige låneudbydere på nettet og de velkendte danske banker.

Jeg har taget udgangspunkt i et lån på 50.000 kr. som skal afbetales over en periode på fem år. De tre billigste internetmuligheder så ud som følger:

Låneudbyder Rente i % Ydelse pr. måned i kr. Samlet tilbagebetalingsbeløb i kr. ÅOP i %
Santander 9,33 1.068 64.080 11
Leasy 9,9 1.134 68.040 14
DER 9,9 1.134 68.040 14

Når man sammenligner disse tal, specielt den månedlige ydelse, med andre virksomhedsfinansieringsformer, vil jeg mene, at der her er muligheder.

Hvis vi sammenligner med almindeligt forbrugslån i de “traditionelle” banker, så ligger sidstnævntes ÅOP ganske vist lavere. Tager man den månedlige ydelse, er forskellen dog begrænset. Eksempelvis kan du i Jyske Bank, ifølge deres hjemmeside, låne de 50.000 kr. over fem år med en månedlig ydelse på 916 efter skat. Således en forskel på 152 kr. om måneden sammenlignet med den billigste internetbank, Santander.

Det man så skal huske er, at der bliver stillet færre krav til lånet hos Santander, hvorfor adgangen til lånet er væsentligt lettere.

Lidt sværere er det at lave en direkte sammenligning mellem ovenstående tal og investorer af forskellig slags, da deres investeringsmodeller varierer efter den respektive virksomhedsidé. Fællesnævner for brug af investorer er dog, at du som udgangspunkt ikke tilegner dig kapitalen til lavere omkostninger. Til gengæld kan der ligge en række fordele i at bruge en investor, eksempelvis i form af sparring.

Overordnet set mener jeg, at ovenstående tal viser et andet billede, end det medierne ensidigt tegner. Internetbankerne er, som tidligere nævnt, dyrere end almindelige banker, men det skyldes som sagt, at der ikke stilles sikkerhed for lånet. Så der er i princippet intet direkte uretfærdig i prissætningen.

Martin Jørgensen Jeg har en fortid som forsikringskonsulent ved Nykredit og driver i dag websitet Mikonomi.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk