Forside Salg Black Friday – en god mulighed for iværksættere med webshop

Black Friday – en god mulighed for iværksættere med webshop

Black Friday – en god mulighed for iværksættere med webshop
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
67
0

En dag, hvor Dankortet bliver brugt flittigt hen over hele dagen, er en dag, der skal udnyttes af butikker og webshops til at skabe profit

Black Friday har siden 2011 ramt de danske webshops, men først i 2013, da de fysiske butikker også tog konceptet til sig, begyndte al omtalen og markedsføringen at få forbrugernes øjne rigtigt op for denne gode mulighed for at gøre et fantastisk kup. Og i 2014 blev dagen da også taget virkeligt godt imod af de danske forbrugere – i både de fysiske butikker og på de mange webshops – endda så godt at det endte med et rekordhøjt salg på Dankort-transaktioner på 1,5 mia. kr., hvilket resulterede i at være den sjettestørste handelsdag i Danmark nogensinde.

Der er med andre ord rigeligt med muligheder for butiks- og webshopejere for at hoppe med på bølgen og tage del i salgsfesten ved at bejle til kunderne med en masse gode tilbud og derved påvirke danskernes shoppe-lyst og øge virksomhedens indtjening. Lige meget om man som virksomhedsejer vælger at bruge denne dag til en opstart på julegavesalget, til at få ryddet ud for restpartier, få nye kunder eller arbejde på forholdet til eksisterende kunder, er det en god mulighed for at få kunder ind i butikken eller ind på firmaets webshop.

Det har især været elektronikprodukter, der har været i høj kurs, blandt forbrugerne, da de er blevet solgt med ekstremt gode rabatter på Black Friday, hvilket der også er stor tradition for i USA, hvor konceptet stammer fra, men også andre detailhandel butikker, såsom tøjbutikker, frisører og webshops med alverdens produkter, kan have stor succes med at udnytte det allerede velfungerende koncept, som Black Friday er.

Det er tydeligt på tallene fra sidste års Dankort-transaktioner, at konceptet virker, og da det også er afprøvet igennem mange år i USA, er det bare at fortsætte med det afprøvede koncept med sin egen virksomhed, da det for eksempel er lettere at gøre end at skulle til at opfinde en ny begivenhed.

De fleste danske forbrugere kender efterhånden godt det amerikanske shopping fænomen fra sidste år, måske endda fra diverse amerikanske film og serier, så når en virksomhed skal til at promovere konceptet, er det meget nemmere, end hvis det var et helt ny opfundet koncept. De forbrugere, der endnu ikke kender til den årlige begivenhed, tager dagen som en hvilken som helst anden dag med gode tilbud – altså som en salgsaktivitet, som der ikke bliver tænkt videre over.

Da amerikanerne generelt er bedre end danske detailhandlere til at være agile og hurtige til at udnytte tidens tendenser til en salgsmulighed, er det normalt, at detailhandlen herhjemme udnytter dette og vender til egen fordel ved at lade sig inspirere af amerikanerne. Det er ikke noget nyt, for mange virksomheder har i forvejen taget blandt andet Halloween og Valentines Day til sig, og betegnelsen ”Late Night”, som bruges om butikkernes sene åbningstider, er ligeledes inspiration fra Amerika, så Black Friday er blot endnu en god mulighed for at give salget et boost imellem efterår og julehandlen fra midten af december.

Et godt eksempel på en virksomhed, der har haft kæmpe succes med sit Black Friday tiltag (både på webshoppen og i de fysiske butikker), er Elgiganten, som indførte Black Friday-tilbud i 2011. Denne virksomhed havde en fordobling i salget på shoppe-dagen i 2014 i forhold til en ganske almindelig salgsdag. Dét, sammenlignet med de tidligere viste forbrugstal, er med til at påvise, at det godt kan betale sig for virksomhedsejere at hoppe med på bølgen og fejre tilbudsdagen, Black Friday.

Er du stadig i tvivl, om det er noget for din virksomhed, så se på www.blackfriday-guide.dk, hvilke andre butikker, der har valgt at være med i dette års største shoppe-event, som i år afholdes fredag d. 27. november.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk