Forside Arbejdsmiljø og HR Bordtennis eller bordfodbold på kontoret – en god idé?

Bordtennis eller bordfodbold på kontoret – en god idé?

Bordtennis eller bordfodbold på kontoret – en god idé?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
65
0

Et godt fællesskab blandt medarbejdere er vigtigt for en virksomheds samarbejde, og kan bidrage med effektivitet og god kommunikation. For at løsne stemningen i pausen og få tankerne væk kunne man derfor forestille sig at enten bordtennis eller bordfodbold ville bidrage til netop at kunne skabe en ramme for pausen, som opfordrer til socialt samvær.

Hvilke ulemper er der?

Ulemperne er klare. Et bordtennisbord i et kontorlandskab ville helt konkret larme. Bolde ville hamre fra side til side, og medarbejdere ville juble, når kampen vindes. Nogle medarbejdere vil måske søge fred i pausen, og et eventuelt bordtennisbord ville derfor ikke tage hensyn til disse medarbejdere.

At spille enten bordtennis eller bordfodbold ville også kunne medføre en løssluppen stemning, som vil være svær at undgå, når man vender tilbage på kontorstolen for at tage fat på seriøst arbejde.

Derudover kan man se et bordtennisbord som en ulempe i det øjeblik, det bidrager til en dårlig arbejdsmoral. At have muligheden for at spille i pausen vil kunne gøre det sværere at definere hvornår pausen er slut, og et bordtennisbord ville stå og lede tankerne væk i løbet af dagen.

Hvad er fordelene?

Intentionen er god. Et bordtennis- eller bordfodboldbord ville kunne bidrage til at medarbejderne har muligheden for at samarbejde som et hold og altså skabe en ånd, som ville kunne tilbyde virksomheden at medarbejderne vil få kendskab til hinanden uden for arbejdets rammer – dette ville igen kunne medføre at medarbejderne kan bruge hinanden effektivt og have kendskab til hinandens faglige og menneskelige ressourcer.

Udover den rent faglige fordel, der ligger i at få medarbejderne til at kende hinanden bedre, er der også en social fordel. Medarbejderne kan opnå en intern humor og have det sjovt, noget som kan gøre, at flere har det godt på arbejdet og trives med kollegaerne.

Det kræver altså disciplin og høj arbejdsmoral, hvis man skal bibeholde en god standard på en arbejdsplads med bordtennisbord, men på den anden side kan det gøre, at medarbejdere trives og har det godt med hinanden, og kan derfor være værd at overveje, hvis man f.eks. leder en nystartet virksomhed, eller blot ønsker at styrke samspillet både fagligt og socialt imellem.

Hvis man har lyst til at anskaffe sig et bordtennisbord og tilsvarende udstyr og give stemningen på kontoret et skub, kan man nemt anskaffe sig et online til en okay pris.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk