Forside Iværksætterliv Derfor tager stresscoachen computer med på ferie

Derfor tager stresscoachen computer med på ferie

Derfor tager stresscoachen computer med på ferie
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
187
0

I denne artikel får du et interview med stresscoach Dorte Hartvig Jensen. Vi kommer bl.a. ind på hvorfor det faktisk kan være en god idé at tage computeren med på ferie.

 

Hvorfor tager du computeren med på ferien?

Når jeg holder ferie/tager på ferie, sker der det, at jeg slapper af. Det sker forhåbentlig for alle/de fleste mennesker. Men jeg giver også slip i hjernen og når det sker, så bliver jeg allermest kreativ. Ofte er det i mine ferier at jeg får de fleste nye idéer til firmaet. I hverdagene går tingene stærkt og det kan være svært at sætte sig ned og idé-udvikle.

Derfor udnytter jeg gerne det kreative mood til at opbygge en idé-bank til det næste halve til hele år. Så har jeg altid noget at plukke fra, når hverdagen og travlheden melder sig igen.

Hvad sker der hvis ikke du gør?

Jeg har prøvet ikke at tage computeren med på ferie. Jeg måtte ikke arbejde. Jeg bliver som en løve i et bur. Jeg bliver rastløs og jeg føler at jeg stresser. Når jeg åbner i firmaet igen, er der som regel en del forskellige ting at tage mig af, efter 14 dages ferielukning. Og inden jeg får set mig om, er hverdagens travlhed igang igen.

Har jeg ikke fået noteret mine idéer i løbet af ferien, så bliver de hurtigt glemt. Og så sidder jeg der, efter et par måneder og skal idéudvikle, og kan ikke huske alle de geniale tanker jeg havde på min ferie.

Hvilke aftaler har du lavet med familien i forhold til dit arbejde?

Nu er mine børn ved at være halv-store (12, 14 og 18 år) og de har efterhånden accepteret at jeg brænder for mit firma. Når det er sagt, så vågner jeg som regel tidligt og børnene vil gerne sove længe.

Min mand nyder ofte morgenstunden med at læse nyheder, så det giver mig gerne 1-3 timer om morgen, hvor der er ro og fred.

Det er ofte den tid jeg bruger på at skrive mine tanker ned. For det er egentlig det det drejer sig om, når jeg har ferie. Tanker på papiret/i computeren. Jeg skal ikke videreudvikle på tankerne – bare tømme hjernen. Når jeg bruger de tidlige morgentimer, så bliver familien ikke generet af mit arbejde.

Jeg har stadig den tid der er behov for med familien til nærvær og fordybelse. Og det er det allervigtigste for mig, når jeg har ferie. At jeg får opbygge idé-banken er jo bare en bonus jeg får oveni. Og det har altså taget lidt tid (år) at finde den model som passer godt til mig og min familie. Tilgengæld holder jeg nu ferie med glæde og ro i sindet.

Jeg vil så sige, at det her skal ikke forstås sådan at jeg arbejder 1-3 timer hver dag i min ferie. Det gør jeg IKKE. Men når jeg får nogle gode idéer og tanker, så har jeg MULIGHEDEN for at notere det ned, slippe den tanke og komme videre. Win-win for mig. Og min familie, for så slapper jeg bedre af, og venter ikke kun på at ferien er slut.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk