Forside Salg Den liberaliserede knivlov er en gave til iværksættere

Den liberaliserede knivlov er en gave til iværksættere

Den liberaliserede knivlov er en gave til iværksættere
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Den gamle knivlov fra 2008 har fra flere sider været udsat for en massiv kritik, fordi flere danskere mente, at den ramte de helt forkerte mennesker. Ydermere var det uklart for flere, hvornår en kniv var lovlig eller ulovlig. De fleste vil gerne undgå en bøde for en ulovlig genstand, hvis de har mulighed for det.

Den nye knivlov der er gældende fra 1 juli 2016, har gjort det muligt, at jægere nu kan gå på jagt uden at bryde loven og forhandlere af foldeknive og andre knive ikke længere risikere at få bøder for at sælge ulovlige våben.

Fordel for webshopejere

I og med at den nye knivlov er trådt i kraft, har det også en betydning for de danske webshops, der sælger en eller flere slags knive. Heriblandt den danske webshop Dolk.dk, der har et stort udvalg af små og store knive, hvoraf nogle er enhåndsbetjente, mens andre skal åbnes med to hænder.

Dolk.dk har specialiseret sig i knive og multitools til fritid og udendørs brug (som her fra Dolk.dk). Bag den danske webshop står et lille hold af passioneret kniventusiaster, der har et godt indblik og kendskab til knive og de produkter, de sælger på deres webshop.

Har du spørgsmål eller er i tvivl om noget ved en konkret kniv, kan du derfor altid bruge deres kundeservice og få et konkret svar på dit spørgsmål.

De enhåndsbetjente knive var førhen ulovlige, da den gamle knivlov fra 2008 var gældende. I dag er de enhåndsbetjente knive ikke længere ulovlige, så længe at de bliver brugt til et anerkendelsesværdigt formål. Et anerkendelsesværdigt formål kunne i dag være at bruge kniven til fiskeri eller på jagt.

Ulovligt at bære på offentlige steder

Selvom det ifølge den nye knivlov er lovligt at bruge knive til et anerkendelsesværdigt formål heriblandt jagt og fiskeri, vil der være total forbud mod at bære en kniv på offentlige steder og der vil blive slået endnu hårdere ned på det end hidtil.

Det er derfor strengt ulovligt, at bære rundt på en kniv på et diskotek eller et fodboldstadions. Bliver du fanget med en kniv på et offentligt sted og du i forvejen har en dom for enten trusler eller vold, vil det kunne få endnu større konsekvenser for dig.

Da den daværende knivlov var gældende fra 2008 var den største straf blot 7 dages fængsel, mens denne straf er blevet skærpet til 40 dages fængsel, hvis du i forvejen er i besiddelse af en dom for trusler eller vold. Noget der burde få de fleste til at tænke sig om en ekstra gang, før at de går ud i offentligheden med en kniv på sig igen.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk