Forside Iværksætterliv Det succesfulde iværksætteri fortsætter ved kanten af Vesterhavet.

Det succesfulde iværksætteri fortsætter ved kanten af Vesterhavet.

Det succesfulde iværksætteri fortsætter ved kanten af Vesterhavet.
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Iværksætteriet blomstrer i Region Midtjylland og Vestjylland. Flere små virksomheder skyder op i regionen, som er den region der har anden flest iværksættere i landet.

 

Vestjylland er kendt som at være kanten af udkants Danmark, eller vandkants Danmark, som de helst vil kaldes herude hvor vinden er hård og bølgerne høje. Men selvom vejret er hårdt, og københavnerne synes det er langt ude på landet, så må vestjyderne være et helt specielt folkefærd, for iværksætteriet og de store drømme lever i bedste velgående.

 

Vestjyderne omkring Skjern og Ringkøbing er en del af region Midtjylland, regionen med anden flest iværksættere på landsbasis, kun overhalet af hovedstaden. Faktisk overhalede Region Hovedstaden først Region Midtjylland på iværksætteri i 2011, herefter har de ligget meget lige og i 2014 overtog hovedstaden så føringen.

 

Mange vil nok mene at Midtjylland ligger i toppen, da Danmarks anden største by også ligger i regionen – men det er ikke kun i Aarhus at iværksætteri lever på bedste vis, Vestjyderne kan også noget.

 

En af de mere kendte vestjyske iværksættere er Mette Lykke, vicepræsident og stifter at træningsapp’en Endomondo som i 2015 blev købt af det amerikanske firma Under Armour for 575 millioner kr.

 

En anden af de succesfulde vestjyske iværksættere er Lene Mejlvang. Hun startede sin internetbutik HairOutlet.dk i 2009 og siden er det gået utrolig stærkt. Virksomheden havde allerede efter få år millionomsætning.

 

Lene arbejdede som frisør i Hemmet tæt ved Ringkøbing Fjord, og kunne se at det ofte var meget dyre produkter der blev solgt i frisørsalonerne. Hun mente at der kunne godt sælges lige så gode produkter til billigere priser, så kunderne stadig kunne få det bedste til deres hår. Så hun startede HairOutlet op i samarbejde med Salon Elly, en frisørsalon med over 40 års erfaring, og Lenes arbejdsplads. Konceptet var, og er stadig, simpelt: Hårprodukter i god kvalitet til outlet-priser.

 

 

Internetbutikken tog hurtig fart, og kunderne kunne lide konceptet. Produkter i salon-kvalitet til en billigere pris end hvad man ellers kunne finde i salonerne var en klar vinder. Omsætningen er siden starten steget og steget, lageret er virksomheden flere gange vokset ud af, i takt med at der er kommet flere og flere mærker på de virtuelle hylder.

 

Blot få kilometre fra HairOutlet i Hemmet finder man en endnu en succesfuld iværksætterhistorie: Internetbutikken Roomsa.dk. De to unge vestjyder, der står bag virksomheden, så et hul i det kæmpestore, men noget gammeldags isenkræmmermarked og besluttede sig for at tage kampen op med giganterne, som Imerco, Inspiration og lign.

 

I deres internetbutik sælger de nemlig alt det du kan finde hos den lokale Imerco, og mere til. Alt fra køkkenredskaber til møbler, pynteting og dansk design, dækker deres sortiment.

 

Nogle vil sige der er der er noget i vandet herude i Vestjylland. Andre vil sige at selvom man bor ved kanten af Vesterhavet fejler ambitionerne, drømmene og ideerne ikke noget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk