Forside Sikkerhed Dette skal du gøre ved dit byggeaffald

Dette skal du gøre ved dit byggeaffald

Dette skal du gøre ved dit byggeaffald
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Hvis du er i besiddelse af noget byggeaffald, så skal du også finde ud af, hvad du skal gøre ved det. Dog er det en god idé lige at få klarlagt, hvad byggeaffald rent faktisk er først.

Hvis du er i besiddelse af følgende, så kan det kaldes for byggeaffald: Beton, asfalt, ledninger, gips, jern, glas, klinker, fliser, tegl samt nogle typer af plast. Dette er blandt andet byggeaffald, hvis du har noget af dette, som du skal af med. Der produceres ret meget skrald om året i Danmark. Af alt skrald der produceret, så er byggeaffald en af de største syndere. Så der produceres rigtig meget byggeaffald om året i Danmark, hvis du kigger på diverse statistikker. Så sørg for at håndtere dit byggeaffald ordentligt.

Håndtering af byggeaffald
Dit byggeaffald skal anmeldes, hvis det er over 1 ton eller 10 m2. Derudover skal du sørge for, at det bliver anmeldt til kommunen, inden der er gået to uger. Hvis du ikke selv står for arbejdet, så kan det sagtens være din entreprenør, som anmelder det for dig. Hvis du ikke helt er sikker på, hvad du skal gøre med alt dit byggeaffald, så er det altid en god idé at henvende sig til din kommune, som kan rådgive dig med det hele. Her kan du altid få svar på alle dine spørgsmål. Det er måske en god idé at gøre, inden du er gået i gang med at bygge og har en masse byggeaffald, som du skal i gang med at fjerne.

På dma.nu/bygge-anlaegsaffald-affaldsanmeldelser/ kan du blive klogere på byggeaffald, anmeldelser af byggeaffald samt håndteringen af det. Du behøver derfor ikke længere bekymre dig om dette, da du altid kan få hjælp til dit byggeaffald og hvordan du skal klare det hele.

Ansvar for byggeaffald
Hvis du har byggeaffald som privat boligejer, så er det også dig selv, som har ansvaret for det. Du skal anmelde det til din kommune, hvis byggeaffaldet er mere end 10 m2 eller 1 ton. Så du skal have en del byggeaffald, hvis det skal meldes til kommunen. Hvis du har mindre end dette, så skal du ikke anmelde det til kommunen. Ud over at anmelde byggeaffaldet skal du også sørge for at det er sorteret på rigtig vis og kørt væk af en transportør. Denne transportør skal dog være godkendt af kommunen.

Du kan sagtens selv fjerne dit byggeaffald, hvis det ikke fylder mere end omkring en trailer, da du så ikke skal anmelde det til kommunen. Husk at byggeaffaldet også skal sorteres på genbrugspladsen. Du kan ikke bare putte det hele i den samme container, hvis du har forskellige former for byggeaffald. I de fleste kommuner er det gratis at aflevere byggeaffald på genbrugspladsen. Dog kan du altid tjekke dette, hvis du ikke er helt sikker på om det er gratis, eller om det koster penge. Hvis du ikke selv vil fjerne byggeaffaldet, så kan du selvfølgelig også altid hyre nogle til at gøre det for dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk