Forside Vækst Find din passion og gør den til en forretning

Find din passion og gør den til en forretning

Find din passion og gør den til en forretning
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
194
0

At tjene penge selv og have det sjovt imens er en drøm for de fleste. Det er ikke nemt at starte sin egen forretning – og det har overrasket mange iværksættere gennem tiden. Der er dog måder, du kan gøre hele rejsen væsentligt nemmere. Hvordan? –spøger du måske. Arbejd med noget, du finder sjovt!

 

I denne artikel vil vi se lidt nærmere på en konkret case, hvor en lille forretning har vokset sig kæmpe stor på grund af passionen bag. Inden vi kommer så langt, skal vi dog se lidt nærmere på, hvordan du kan finde din passion og tjene penge på den.

 

Hvad brænder du for?

Det kan være vidt forskellige fra person til person, hvad de brænder for. For nogen er det at løbe lange ture, for andre er det at rejse med nye mennesker og for nogle er det noget så simpelt som at lave hjemmesider. Hvad du selv brænder for, er kun dig, der ved det. Det er den nemme del. Nu skal vi til den lidt sværere del – hvordan gør du din passion til en forretning?

 

Svaret på dette spørgsmål er ikke endegyldigt. Noget der dog lægger grund for en hver succes er klar: hårdt arbejde! Hårdt arbejde er en del af enhver succes – om du arbejder med din passion eller ej. Arbejder du med noget, du brænder for, bliver det hårde arbejde blot væsentligt sjovere. Og netop her kommer vores eksempel ind. Vi skal se lidt på en cykel-webshop. En lille forretning der med tiden voksede sig kæmpe stor, fordi at passionen lå til grund for hele forretningen.

 

Fra lille biks til kæmpe cykelshop

Webshoppen, vi snakker om, er Cyclingshop.dk. Tilbage i 2005 blev Cyclingshop.dk startet som en lille selvstændig butik, der solgte cykelbøger, cykelblade, cykeljakker og forskellige partivarer mm. I takt med at efterspørgslen er steget, er forretningen vækstet. Bag forretningen er nemlig to cykelentusiaster, der ved, hvad kunden ønsker. De er nemlig selv i den målgruppe. Dertil kan de altid besvare på spørgsmål fra deres kunder, fordi de selv dyrker sporten.

 

Cyclingshop er blot et eksempel ud af mange. Et andet eksempel kan være konceptet ”Refuga”. Et rejsebureau der startede ud med at iværksætteren Nikolaj Astrup ville tage en tur til Barcelona for at arbejde med nogle andre iværksættere. De lejede et lækkert sommerhus, sørgede for mad og så arbejdede de ellers igennem i en uge. For at sige det mildt blev denne tur en kanon succes. Det var dog aldrig tænkt som en forretning. Med tiden blev det dog til Nikolajs hovedprojekt, og nu bliver der arrangeret ture til både Marokko, Kenya, Rusland, Barcelona, Italien og mange andre steder. Omsætningen rammer +1.5 millioner årligt, og der bliver arrangeret både nationale og internationale ture.

 

Start ud i de små og prøv det af

Fælles for både Cyclingshop og Refuga er, at det begge har været foretagender, der er startet ud i det små og så har vækstet organisk. Det er ikke nogen tilfældighed, at de er blevet succesfulde. Der har været hårdt arbejde bag, og så har der været en brændende passion for, at deres projekt skulle lykkedes. Og deres model skal du også lade dig inspirere af!

 

I stedet for at gå ud og søge store million investeringer, så prøv din passion af i det små. Find en forretningsmodel der fungerer for dig og så test det af! Du lærer utrolig meget i starten og på et tidspunkt vil du nå til et punkt, hvor du indser, at dette kan vækste markant. Når du når til det punkt så er der ikke andet for end benhårdt arbejde!

 

Skulle du have ladet dig inspirere af denne artikel, så klik dig rundt på siden og læs mange andre lærerige indlæg. Og mon ikke også at din passion kan blive til en kanon succes som Cyclingshop og Refuga? Fortæl os endelig om din rejse – så følger vi med hele vejen!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk