Forside Iværksætterliv Fordele og ulemper ved at styre regnskabet selv

Fordele og ulemper ved at styre regnskabet selv

Fordele og ulemper ved at styre regnskabet selv
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

 

Der er mange ting, man skal tage stilling til, når du starter egen virksomhed. Man skal selv udvikle idéer, selv styre alt det praktiske, og afhængig af hvilken virksomhed, man har startet op, eller hvilket projekt, man har sat i verden, så skal man også stå for at ansætte folk. Og så skal man, som er noget af det, de fleste selvstændige frygter. Man skal have et regnskab til at køre. Derfor kan det være en god idé at tage på et regnskabskursus.

 

Hyr en revisor

Som selvstændig er der mange ting, du helt selv skal overskue. Måske er dit projekt ikke helt færdigudviklet, dit samarbejde med andre halter, eller du har måske ikke fundet et sted at have kontor endnu. Måske er du også kreativ af sind, og så kan mange af de praktiske ting være lidt uoverskuelige. Derfor kan det svært også at skulle overskue at lave regnskab, indberette moms og skat og så videre.

Med en autoriseret revisor ved din side slipper du for selv at skulle tænke på det, og vedkommende står for at indberette, hvad der skal indberettet, lave dit regnskab og i det hele taget have overblik over din økonomi i virksomheden. Det koster dog penge, og hvis din virksomhed stadig er meget ny, kan det være en voldsom investering at lave. Men måske også en vigtig investering i det lange løb.

 

Det kan også være en god idé, at selvom du ikke selv skal stå for det økonomiske, bør du alligevel nok tage på et kursus i regnskab, så det er nemmere at forstå økonomien i det hele taget. For nok skal din revisor stå for det meste, men forstår du ikke de basale ting, så kan det meget hurtigt gå galt.

Fordele ved selv at styre dit regnskab

Udover at du vil få en basal viden om økonomi på et regnskabskursus, kan du også få nogle værktøjer målrettet mod virksomheder, som lige er startet op. Hvordan man indberetter, hvad der er af krav til virksomheden, hvordan du lægger et budget, indbetaler fakturaer og en masse andre nyttige ting, så det hele bliver lidt mere overskueligt.

Samtidig er det en fordel, at du selv styrer det hele, fordi du så også har et overblik over, hvordan det går med din egen virksomhed. Så er det 100% din egen. Det er også en fordel, at der ikke er så mange udgifter forbundet med et kursus, som hvis du skulle betale en revisors løn igennem en længere periode.

Et kursus tager typisk en fire uger, og der får du lært at det basale, du skal bruge. Læs mere her, og bliv klogere på, hvad du kan lære, alt det praktiske omkring kurset, og hvem det er, der skal undervise dig.

Når alt kommer til alt, så er det jo også fedest helt selv at have styr på sin virksomhed og ikke være irriteret, hver gang der skal lægges budgetter eller indbetales moms.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk