Forside Arbejdsmiljø og HR Giv dine medarbejdere rygrad med teambuilding

Giv dine medarbejdere rygrad med teambuilding

Giv dine medarbejdere rygrad med teambuilding
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Flere og flere danske virksomheder flytter hjem igen, og det kan undre. Vi har langtfra de laveste lønninger, vi har ikke de mest gunstige skatteforhold, og vi har ingen nævneværdige naturressourcer. Som iværksætter er det værd at overveje, hvad det så er, der får alle disse virksomheder til at vende tilbage. Især eftersom det ikke er mange år siden, at de investerede mange penge i at flytte til udlandet.

 

At kunne modsige sin chef

Én af Danmarks største forcer, er at medarbejderne tør modsige deres chef. I mange andre kulturer ville dette være uhørt. Selv hvis chefen hårdnakket påstod, at jorden var flad, så ville der ikke være mange medarbejdere, der ville turde modsige.

I Danmark har vi imidlertid forstået, at bare fordi chefen har den højeste stilling og den højeste løn, så betyder det ikke, at han har den største ekspertise på alle området.

Det kan være fantastisk gavnligt for din virksomhed, hvis dine medarbejdere også tør stille sig kritisk overfor dine idéer. Det er til hver en tid bedre at blive udfordret end at være omgivet af nikkedukker, som bare klapper dig på skulderen, mens du langsomt nærmer dig afgrunden.

 

Lær dine medarbejdere at give modspil

Det er bestemt ikke alle danske arbejdspladser, der lægger op til at medarbejderne giver kritiske inputs til chefen, og du kan også nemt ende op i en situation, hvor du er blevet diktator i stedet for leder.

Heldigvis har vi allerede en uformel stemning på de danske arbejdspladser, og det er til din fordel. Eksempelvis bruger vi fornavn i stedet for titler, hvilket giver en større følelse af ligeværd hos medarbejderne og gør det nemmere for dem at give modspil.

Teambuilding dage kan være endnu en gavnlige måde at ruske op i arbejdspladsens rutiner. Under disse øvelser, vil dine medarbejdere bliver opfordret til at udfordre dig intellektuelt i forskellige opgaver. Samtidig vil du også udvikle dig mere til at blive en leder end en diktator for dem.

Hvis du er interesseret i at hiv din virksomhed med til teambuilding så se på denne hjemmeside. Det kan være en rigtig god måde at udvikle din virksomhed og skabe nye rammer for innovation.

 

At sluge sin personlige stolthed

Når man taler om teambuilding, lyder det ofte som om, at formålet er at udvikle medarbejderne. Det er ganske vidst en del af formålet, men langt fra det vigtigste.

Hvis teambuilding er effektiv, er der stor sandsynlighed for, at du som chef går derfra med den største udvikling i bagagen.

Mange chefer opfordrer deres medarbejdere til at give modspil, men når det kommer til stykket, så har de svært ved tage imod den kritik de får. Det gør modspil nytteløst og er en stor demotiverende faktor for medarbejdere.

Som chef bør dit mål med teambuilding være at lære at sluge din personlige stolthed og i stedet lytte til dine medarbejdere. De skulle jo gerne være kompetente og intelligente mennesker, der har lige så meget at byde ind med, som du har.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk