Forside Sikkerhed Gode råd til den selvstændige erhvervsdrivende

Gode råd til den selvstændige erhvervsdrivende

Gode råd til den selvstændige erhvervsdrivende
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Er du selvstændig og driver din egen virksomhed? Det er en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse, når man er selvstændig, eftersom det jo desværre sagtens kan ske, at man en dag går konkurs, og så vil en a-kasse både kunne være behjælpelig ift. dagpenge og jobsøgningen. De fleste a-kasse har sågar et helt særligt team af medarbejdere, der tager sig af selvstændige, og som derfor har det nødvendige branchekendskab til at kunne hjælpe dig bedst muligt. Du kan som selvstændig bl.a. blive klogere på de særlige regler, som gør sig gældende for selvstændige i a-kassen, få rådgivning omkring dine specifikke muligheder, og endelig har du naturligvis mulighed for at få ekstra økonomisk sikkerhed, såfremt det skulle blive nødvendigt en dag. Som selvstændig erhvervsdrivende er der jo desværre en chance for, at du en dag bliver nødt til at dreje nøglen om i dit firma og afskedige alle dine medarbejdere, og i situationer som disse er et medlemskab af en a-kasse særligt relevant.

Vær bedre stillet økonomisk som medlem af en a-kasse

Som medlem af en a-kasse får du større økonomisk sikkerhed, hvis du en dag skulle være så uheldig at gå konkurs. Sammen med dine dagpenge har du faktisk mulighed for at få en dækning på helt op til 90% af din løn, og hos de fleste a-kasser kan du få udbetalt lønsikringen i helt op til 36 måneder. Det er aldrig sjovt at gå konkurs og at skulle afskedige sine medarbejdere, men du kan som medlem af en a-kasse i det mindste få lønsikring, så du kan fortsætte din dagligdag uden at skulle gå og bekymre dig alt for meget om dit forbrug.

Der er forskellige metoder, der bestemmer dagpengesatsen for selvstændige, der ophører med at drive virksomhed som hovedbeskæftigelse, og såfremt du har drevet virksomhed i minimum tre hele regnskabsår, bliver satsen beregnet ud fra virksomhedens overskud. Det er herudover vigtigt at være opmærksom på, at man kan blive betragtet som selvstændig i a-kassen, så længe du ikke arbejder på almindelige løn- og ansættelsesvilkår, og så længe du ikke har en fast arbejdstid og løn.

Få professionel rådgivning og hjælp til karriereskift

Som selvstændig kan man også sagtens havne i den situation, at man pludselig får lyst til at prøve sine kræfter af inden for en helt anden branche, og man derfor går og drømmer om et drastisk karriereskrift. I situationer som disse kan et a-kasse medlemskab også være særligt hjælpsomt, da du her kan få vejledning til bl.a. dine jobmuligheder samt kompetencer. Du kan eksempelvis booke en samtale for at få personlig rådgivning, teste dig selv for at finde ud af, hvilken type du egentlig er, og endelig kan du få sparring ift. både dit CV og din jobansøgning. Alt dette er med til at give dit et bedre og større overblik over dine specifikke kompetencer, så du vil være bedre klædt på til et skifte i karrieren. Lyder dette som noget for dig, så besøg hjemmesiden her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk