Forside Erhverv & iværksætteri Hvad skal du tænke på som nystartet iværksætter?

Hvad skal du tænke på som nystartet iværksætter?

Hvad skal du tænke på som nystartet iværksætter?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Er du nyudklækket iværksætter, er der mange overvejelser at forholde sig til. Skal du leje lokaler til din virksomhed? Skal du have ansatte? Og meget andet. Med en nystartet virksomhed kræver det et godt overblik over alle fagets dele, uanset om du designer tøj, skriver tekster eller noget helt tredje.

Vi har her samlet et par tips til, hvad du skal anskaffe dig som ny i iværksætterbranchen.

Skal du arbejde ude eller hjemme?

Med din nyopstartede virksomhed er én af de første overvejelser, om du skal have et hjemmekontor eller leje dig ind i et kontorfællesskab. Hvis du har begrænsede midler til at starte med, kan det være en god idé at starte ud med et hjemmekontor, hvis du bare er dig selv. På den måde sparer du nemlig lejen til erhvervslokalerne.

Det kan dog være en fordel at komme ud blandt andre ligesindede. Du behøver ikke leje dig ind i et fællesskab i den samme branche som dig – der kan komme masser af fed energi og nye vinkler ud af at sparre med andre iværksættere med andre mindsets. Det er en god måde at lære af hinanden på.

Hvis du beslutter dig for at leje dig ind i på et kontor, skal du gøre op med dig selv, hvad dine behov er. Skal du have et kontor for dig selv, eller passer det bedre ind i din virksomhedskultur at sidde i et åbent kontorlandskab? Du skal også tage stilling til, om kontoret skal være møbleret, eller du selv skal ud at investere i nye møbler. Kontoret størrelse er tilmed en væsentlig overvejelse for dine fremtidsudsigter.

Husk også at tænke grundigt over beliggenheden af lokalerne. Skal de ligge tæt på dit hjem, eller har du ikke noget imod at bruge lidt tid på transport?

Ansatte eller freelancere

Hvis du er i den spæde opstartsfase, kan det være, at du ikke har arbejde nok til at ansætte en fast medarbejder. Og da er det en god idé at købe freelancere ind, hvis du pludselig får ekstra travlt med nogle projekter. Fordelen her er, at du kun betaler for den tid, freelanceren bruger på opgaverne, ligesom du heller ikke skal bekymre dig om ansættelseskontrakter, sygedage og barsel. Du behøver ikke købe en ekstra kontorplads – freelancere arbejder typisk fra deres egen arbejdsplads.

Alligevel er der noget over at have medarbejdere. Og hvis din virksomhed får så stor succes, at du aldrig kan nå alle opgaver selv, er det oplagt at hyre ekstra folk. Skal du have ansatte, skal du huske, at det er lovpligtigt for dig at registrere dig som arbejdsgiver hos SKAT. Her kan det være en idé at outsource lønningsopgaverne, så du bare skal indberette dine ansattes løn, mens en ekstern samarbejdspartner sørger for at udbetale dine medarbejderes løn i tide.

Skab et rart arbejdsmiljø

Uanset om du arbejder på kontor derhjemme eller i et kontorfællesskab, skal du sørge for at gøre din arbejdsdag god og behagelig, så du får de bedste forudsætninger for at skabe gode resultater.

Anskaf dig en god kontorstol uanset arbejdsindholdet. Det meste arbejde i dag kræver mange timer foran en computer, og det er derfor nødvendigt at sidde ordentligt. Ellers ender du hurtigt med ømme skuldre og ryg. Kontorstolen skåner din krop, så du ikke senere generes af skader.

Det er heller ikke dumt at investere i en kaffemaskine, der kan servere god og varm kaffe for dig på de lange arbejdsdage, du går i møde som nystartet virksomhedsejer.

Markedsføring af din virksomhed

Det er altafgørende for din virksomheds succes, at du markedsfører den kontinuerligt. Foruden markedsføring får du ikke skabt salg. Og uden salg får du ikke skabt en sund virksomhed.

Der er mange måder at markedsføre sig på. Vigtigst af alt er, at du gør det med stor troværdighed. Sørg for at formidle dit budskab og din kernekompetence på forskellige måder – men husk, at din kommunikation altid skal have en rød tråd, så du ikke taber dine modtagere undervejs. Facebook og LinkedIn er gode steder at møde folk i øjenhøjde – og så koster det ikke noget som udgangspunkt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk