Forside Iværksætterliv Iværksætteri i sundhedssektoren

Iværksætteri i sundhedssektoren

Iværksætteri i sundhedssektoren
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Teknologien er med til at nedbryde barrierer for iværksætteri i en branche, der ellers er kendt for at gøre tingene som de plejer med god ro og orden.

Nemlig sundhedssektoren.

Høje indgangsbarriere ændres ikke inden for eksempelvis medicin, men udstyret med en 3D-printer kan du gøre fantastiske ting inden for høreapparater, tandproteser og meget mere. Og udviklingen kommer bare til at gå hurtigere herfra.

Vi kigger lidt på et par konkrete eksempler her og også på hvad især 3D-print kommer til at betyde på sigt.

Bedre vilkår for tandlægekunder

At starte en tandlægevirksomhed kræver stadig, at du er tandlæge. Udestående har ikke mulighed for at starte virksomheden ligesom er gældende for advokater.

Men med yngre tandlæger kommer der også mere entreprenante mennesker ind i branchen for hvem det er naturligt at starte selv i stedet for at arbejde i en af de eksisterende klinikker.

Vi forsikrer os mere i Danmark. Vores forsikringer dækker bredere. Det er gode nyheder for tandlægerne, for hvem en af de store udfordringer gennem historien har været at ramme den store målgruppe, der ikke har likvide midler til store operationer og samtidigt ikke er forsikrede.

Med internettet har tandlæger også fået et anden apparat til markedsføring end bare deres placering i byen. At du ikke skal købe byens fremmeste bygning for at få kunder, men i stedet kan koncentrere dig om at yde en god service, er også med til at sænke barrieren for iværksættere. Et eksempel er klinikken Tandlægerne på Frederiksberg, der med attraktive priser på rodbehandlinger og studierabatter er med til at forny en ellers konservativ branche.

30 dages gratis høreapparat

Også inden for høreapparater sker der ting og sager.

Væk er tiden, hvor du gik ned i en butik, fik en audiens og så kunne købe et stort høreapparat. Fantastiske teknologiske landevindinger blandt andet takket være den danske virksomhed William Demant betyder, at høreapparater i dag både er små og effektive.

Ved hjælp af nye kæder som Din Hørelse, der er forankret i fysiske butikker rundt omkring i landet, kan førnævnte William Demant tilbyde 30 dages gratis høreapparat før køb.

Du kommer ind i butikken og får her bestemt, hvor stort et behov, du har. Hvor meget af hørelsen, der svigter. Du får herefter et høreapparat der passer til og har mulighed for med tiden at udskifte til mere passende modeller som din hørelse udvikler sig.

Snart bliver 3D-print stort i sektoren

De to eksempler blegner dog i sammenligning med hvad der i det hele taget kommer til at ske i branchen takket være især 3D-print.

Lige nu kan du kun 3D-printe i plastik.

Men det er et spørgsmål om tid før de første brugbare organer bliver printet direkte med organisk væv.

Vi kommer til at printe hjerter, lunger, nyrer og hvad vi ellers har brug for. Hvis vi mangler et organ, så laver vi det bare. Det er ikke længere nødvendigt med organdonerer og ingen mennesker vil dø af, at de ikke når at få det organ, de har brug for.

Herudover kan vi 3D-printe de præcise knækapsler, hofteslynger og pacemakere samt andre apparater, vi får sat ind i kroppen.

Det vil være med til at sænke priserne i sygevæsenet og kurere flere mennesker.

Fremtiden er i sandhed spændende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk