Forside Salg Netbutikkernes bedste tips til julehandelen

Netbutikkernes bedste tips til julehandelen

Netbutikkernes bedste tips til julehandelen
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Julehandelen er så småt ved at starte, og det er tid til at få sat gang i årets julekampagner. I dette indlæg har vi bedt nogle forskellige netbutikker dele deres bedste tip til julehandelen.

Kommuniker tydligt omkring leveringstider og returret

Det første tips kommer fra Jacob Friis-Christensen fra trendyliving, og handler om frister og datoer. Et af de parametre, der er særlig vigtige i julemåneden er frister og datoer. Det er irriterende at stå med en stak gaver juleaften, som skal byttes inden for en uge eller to.

Jacob fortæller, at de sørger for at have disse datoer synlige både på hjemmesiden og i annoncer. På den måde sikrer de, at både de som er tidligt og sent ude med julegaveindkøbet tilgodeses.

De som er tidligt ude, slipper for at bekymre sig om hvorvidt modtageren kan returnere helt frem til slutningen af Januar, og de som er ude i sidste øjeblik får vished om, at pakken stadig kan nå at komme frem inden jul.

Mobilen bliver vigtigere end laptoppen i år

De næste tips kommer fra computerbutikken Refurb.dk. Her har man arbejdet på at gøre mobil-oplevelsen på shoppen bedre og hurtigere. Et af de simple ændringer har været, at fjerne nogle elementer på mobilen.

De fleste shops er designet til bærbare computere. Det betyder mange grafiske elementer, som kan betyde, at kunden mister overblikket på den lille mobilskærm.

Refurb har desuden gjort filtrene i toppen af kategorisiderne simplere, så de ikke optager så meget plads. På den måde undgår man, at brugeren skal scrolle flere skærmlængder ned, før der rent faktisk kommer produkter frem på mobilversionen af siden.

Der er også arbejdet med at lette selve købsprocessen på mobilen. Et af de simple tiltag har været at sørge for, at der kommer et tal-baseret tastatur frem, når postnummeret skal udfyldes og et tekstbaseret tastatur, når der fx. skal angives adresse. Det er sådanne ting som ellers kan forstyrre købet, for især den ældre generation.

Netop mobilen bliver særlig vigtig i år. Under julehandelen vil der formodentlig blive søgt mere på mobil end laptop, og det betyder at shoppen skal fungere 100% på telefonen denne jul.

Inddrag de sociale medier

Har man en tilstedeværelse på de sociale medier, så er det vigtigt at holde ekstra godt gang i dem op mod jul, selvom der er masser af andre opgaver som hurtigt kan stjæle ens tid netop her.

Instagram er særlig godt for virksomheder med et stærkt visuelt produkt som fx. Bloomit.dk, der sælger blomster. På Instagram og Facebook deler de et mix af juledekorationer til inspiration og konkurrencer. Derudover inviterer de deres følgere til julestue.

Det er vigtigt ikke at blive for kommerciel på sociale medier, og finde en fornuftig balance mellem gratis inspiration og tilbyd / konkurrencer.

Der lanceres også konkurrencer, hvor der kan vindes gavekort, som er en oplagt ide til julegaven. Ved at involvere kunderne i kommentarer og delinger kan man nå meget længere ud, og dermed ramme nye kunder med disse kanaler.

Der skal mere til i december

I det hele taget er konkurrencen bare højere i december. Det betyder, at man må frem i skoene og tilbyde ekstra høj service, og her er det kun fantasien der sætter grænser.

Udover forlænget bytte og returret, kan nogle eksempler være ekstra fleksibilitet omkring leveringstider, gratis fragt, indpakning, udvidede åbningstider i kundeservice / butik.

Det sidste tip kommer fra vestmark.dk, som op til jul ændrer hjemmesidens design til røde og varme julefarver, så det er helt tydeligt for alle, at der er fuld fokus på juletilbud og masser af gode gaveideer. De mest oplagte gaveideer fremhæves på forsiden, så man hurtigt og let finder årets bestsellere.

Med disse tips vil vi ønske alle en god julehandel!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk