Forside Vækst Netværk er vigtigt. Det ved du. Men tager du det seriøst?

Netværk er vigtigt. Det ved du. Men tager du det seriøst?

Netværk er vigtigt. Det ved du. Men tager du det seriøst?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
126
0

Netværk er vigtigt. Det ved du. Men tager du det seriøst? Og er du blot en overfladisk person der deler visitkort ud til højre og venstre, eller skaber du tætte relationer til folk? I min forretning har jeg mærket værdien af et godt netværk, og i dette indlæg vil jeg beskrive for dig hvordan man kan gøre seriøs brug af sit netværk til at styrke sin forretning.

Min webshop Evermart.dk arbejder jeg med 80 timer om ugen, og her får jeg hjælp af mine tre medarbejdere. Til sammen besidder vi en masse gode kvaliteter, men fire mennesker vil aldrig være nok til at dække alle de forskellige arbejdsområder der er i forbindelse med drift og udvikling af en webshop.

Derfor samarbejder jeg rigtig tæt med nogle få personer i mit netværk. I stedet for blot at have en stak visitkort liggende fra endeløse netværksarrangementer, så gør jeg rent faktisk noget seriøst ud af at samarbejde med personer i mit netværk. Lad mig komme med et konkret eksempel.

Tobias Ehlig er en anden ung iværksætter, som jeg arbejder tæt sammen med. Vores samarbejde går ud på, at han hjælper mig med søgemaskineoptimering på fast basis, hvilket han er rigtig dygtig til. Til gengæld står jeg så for alt hans logistik i form af varemodtagelse, lager og ordreafsendelse. Det fungerer super godt.

For Tobias er det en kæmpe fordel at han ikke selv skal på posthuset hver dag, og dette sparer ham en masse tid, som han så kan bruge på at udvikle sin forretning. For mit vedkommende får jeg rigtig kompetent hjælp til søgemaskineoptimering, som ellers er et svært område at finde dygtige folk til at varetage. På den måde fungerer vores samarbejde som en win-win, hvor vi begge to føler at vi får mere værdi end det vi giver. Det er netværk i mine øjne.

 

Hvordan kan du få lige så meget ud af dit netværk?

Først og fremmest skal du selvfølgelig være aktiv og udadvendt, for at du overhovedet møder nogle mennesker i første omgang. Dernæst er mit bedste tip i denne sammenhæng, at du tænker kvalitet frem for kvantitet når du netværker.

Den største fejl jeg ser folk begå når de ellers mener at de tager netværk alvorligt er, at de blot fokuserer på at ”få hilst på” så mange mennesker som overhovedet muligt, i stedet for reelt at skabe en betydningsfuld relation til de her mennesker. For igen at tage visitkortet som eksempel, så har jeg set mange der ser det som et succeskriterie hvor mange visitkort de har fået delt ud til et netværksarrangement. Der er jeg helt uenig. Hellere få en dyb samtale med én spændende person, end at tale overfladisk med 30 forskellige mennesker.

Det er lidt det samme i mit privatliv hvad angår venner. I mine øjne er det langt mere værdifuldt for mig at have 5 gode venner, end at have 500 ”kontakter” på Facebook. Igen, det er altså ikke kvantiteten, men kvaliteten det kommer an på.

Det jeg oplever når jeg bygger tætte relationer til mine professionelle samarbejdspartnere er også, at vi ofte ender med at blive gode venner privat. Det betyder dels at jeg får nogle få gode venner som jeg har det godt med socialt i min fritid, men arbejdsmæssigt betyder det også, at disse relationer bliver styrket yderligere. Så min klare anbefaling er altså, at du samarbejder seriøst med nogle få mennesker i dit netværk – det kan være ekstremt værdifuldt for din forretning.

Christian Sodemann Christian Sodemann ejer af webshoppen Evermart.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk