Forside Iværksætterliv Sådan bliver standarder til

Sådan bliver standarder til

Sådan bliver standarder til
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Standarder er retningslinjer, der sørger for at eksempelvis produkter passer sammen. Det er blandt andet grunden til, at ting som USB-stik altid passer i alle computere. Men hvordan bliver standarder til? Se med herunder.

  1. Standardiseringsudvalg

Hvis der er interesse for et standardiseringsarbejde blandt et par virksomheder for eksempel, så nedsætter Dansk Standard et standardiseringsudvalg.

  1. Udarbejdelse af forslaget

For det meste er der tale om en international standard. Her er det så udvalgets job at sørge for den største mulige danske indflydelse på indholdet i standarden.

  1. Høring

Samtlige nye forslag til standarder bliver bekendtgjort og herefter sendt i høring.

  1. Behandler kommentarer

Det respektive udvalg tager stilling til alle de danske kommentarer til det europæiske eller internationale forslag. Disse kommer på baggrund af den nationale høring.

  1. Godkendelse

Et forslag om en europæisk standard skal endeligt godkendes ved en afstemning blandt de europæiske medlemslande. Her skal der være 71 % stemmer for forslaget.

  1. Publicering

Efter en en standard endelig er blevet godkendt, kan den købes hos Dansk Standard. 

  1. Vurdering og revision

I hvert fald hvert femte år bliver standarder taget op til vurdering. I nogle tilfælde revideres standarden, hvis der er sket udviklinger.

  1. Ophævelse

Alle de standarder, som man ikke længere finder relevante, bliver ophævet af Dansk Standard.

Standarder betyder meget for vore alles liv. Hvis du vil se, hvordan dit liv ville se ud uden standarder, kan du se her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk