Forside Iværksætterliv Hvorfor er ure forbundet med status?

Hvorfor er ure forbundet med status?

Hvorfor er ure forbundet med status?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Uret er en af de ældste ting, som kan holde styr på tiden. Det har været den sidste måde menneskene har kunnet undertvinge tiden, for at have komplet kontrol over den. Tiden er fjerde dimension, og uret har åbnet op for at kunne måle på den, sådan at vi kan forstå den, og undertvinge den.

 

Ure – og specielt designerure – har altid være et statussymbol. Nu er det det muligvis mere end nogensinde før. Det er jo et smykke nu også, særligt fordi vi alle har adgang til ure i højere grad fordi de er i vores mobiltelefoner. Symbolikken er der altså stadig, og går du rundt med et dyrt designerur på armen, vil alle vide hvad det betyder.

Uret i fortiden

Uret har som sagt, været her længe. Det blev opfundet da vi, som vesten grundlagde vores tilstedeværelse i resten af verden. Vi taler selvfølgelig om kolonitiden her, og det er en af de mest definerende tider for os, som den vestlige verden. Uret var en stor del af den ånd, der definerede at verden var et sted der ventede på at vi opdagede den.

 

Uret blev den mest præcise måde at måle tid på nogensinde, og det var med til at forme en fælles forståelse, for at tiden er noget der kan handles med. Uret var derfor en stor del af kapitalismens fremtrædende rolle. Tid ville jo ikke være penge, hvis ikke man vidste hvad klokken er. Helt frem til i dag spiller uret den rolle, at det viser at man kan holde styr på sin tid.

Uret nu

Designerure kan vise overskud og punktlighed. Den moderne forretningsmand bærer uret, og bærer med det, dets historie, men også i høj grad den status som det giver at vise at man har styr på sine sager.

Derfor er uret i dag et tegn på at være professionel, og at have orden i sagerne. Det er en helt uundgåelig del af det at være forretningsmand. Når du skal vise at du er troværdig, bare med din udstråling, viser uret det for dig. Du kan altså give denne udstråling bare med uret.

Det er alt sammen vigtige sager, men noget af det der giver uret mest status i dag, er dets pris. Du viser nemlig også størrelsen på din pengepung med dit ur.

Urets pris

Grunden til at uret har løftet sig, fra at være et værktøj, til at være mere et smykke, er fordi urene allerede findes over alt omkring sig. Man skulle tro at det gjorde urene mindre værd, men kun tværtimod, det fjerner illusionen om at uret er et redskab helt, og giver plads til at det kan være det det er, et statussymbol. Designerure er noget af det mest prangende der findes, og nu hvor dets praktiske funktion ikke er nødvendig, kan du nøjes med at forholde dig til at prisen er det vigtigste. Designeruret er en billet til en eksklusiv klub, hvor det kun er de andre medlemmer der kan gennemskue, hvor dyrt dit ur er.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk