Forside Arbejdsmiljø og HR Disse ting må ikke mangle på arbejdspladsen

Disse ting må ikke mangle på arbejdspladsen

Disse ting må ikke mangle på arbejdspladsen
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Der er mange ting, der skal til for at en arbejdsplads kan køre rundt. Disse tæller gode lokaler, dygtige kolleger og kompetente chefer. Men der er forskel på en arbejdsplads, som kører rundt – og så én, som også er et direkte godt sted at arbejde.

Her er det nemlig typisk nogle mindre ting, som skal til. Det er tit ikke de store, strukturelle ting som økonomi, gruppeledelse eller omsætning, det handler om. Det er de små ting i hverdagen som skaber komfort, godt kollegaskab og en generelt dejlig stemning, som man har lyst til at arbejde i.

Gå aldrig ned på instant kaffe

Det lyder så simpelt, at det næsten er fjollet. Men der er få ting, der er så vigtige på en arbejdsplads som kaffe. Kaffe er noget, som langt de fleste af os danskere drikker. Vi bruger det til at få energi, men vi bruger det også som en social ting i pauserne eller til møder.

Mange tror, at det er nødvendigt med lækker og meget dyr kaffe. Det ender med irriterende ordninger, hvor man skal betale penge for at være med. Men instant kaffe kan sagtens gøre det – så længe det er en nogenlunde god instant kaffe skal folk nok være tilfredse.

Hav altid kontorredskaberne i orden

En anden ting der ikke må mangle, er de helt basale ting som for eksempel kuglepenne, blyanter, papir og viskelæder. Igen kan det virke så simpelt, at det næsten er åndssvagt. Men det er intet mere irriterende end at mangle en kuglepen til et hurtigt notat og ikke kunne finde en.

Nøglen er at have et lille lagerrum, som altid er fyldt med de mest basale ting. For at det skal kunne fungere, kan man med fordel have en medarbejder, som er ansvarlig for at fylde op, når noget løber tør.

Sørg for socialt liv

På en arbejdsplads kommer det hele tit – ikke overraskende – til at handle om arbejde. Og her kan man skabe nogle rigtig gode relationer til sine kolleger, men de bliver tit ret overfladiske. For når man snakker så meget arbejde, glemmer man at lære om menneskerne bag.

En rigtig god arbejdsplads er derfor kendetegnet ved sociale arrangementer, hvor man kan være sammen som mennesker frem for som kolleger. Det kunne være udflugter, fredagsbarer eller måske en god firmafest i ny og næ. Det behøver ikke at være stort, men hyggeligt.

En god frokoststue

Et hyggeligt og rummeligt sted at spise frokost er faktisk langt fra en realitet på enhver arbejdsplads, men det bør den være. For det er super trist at sidde ved sit skrivebord og hugge maden i sig. Frokostpausen er vigtigt for kollegaskabet og for energien, og derfor skal rammerne være der til den.

Det er egentlig chefernes opgave at sørge for dette, men det er ikke altid, at de får det gjort. Derfor har man som ansatte et ansvar for at lade høre fra sig, hvis man ikke synes, at forholdene er i orden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk