Forside Arbejdsmiljø og HR Glade medarbejdere giver bonus

Glade medarbejdere giver bonus

Glade medarbejdere giver bonus
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Hvis du er glad, er du også mere produktiv på dit arbejde. Men hvis din arbejdsplads er kedelig og rutinepræget, gør arbejdsgiveren en reel fejl. Dette budskab kommer måske næppe som nogen overraskelse, men nu er det faktisk videnskabeligt bevist, at arbejdsglæde er positivt i mere end en forstand. Ny forskning viser nemlig, at det lønner sig at lade medarbejderne have det godt og blive positivt overrasket i ny og næ – med fx udflugter, personalegaver eller sociale arrangementer. Selv en lækker pose chokoladekarameller på en rutinepræget mandag eftermiddag, kan vise sig at være en god idé. Det skaber nemlig bedre produktivitet.

Det er forskere der påviser, at glade medarbejdere i gennemsnit er 12 procent mere produktive end medarbejdere, der ikke er det. Der er foretaget en række eksperimenter for at undersøge påstanden om, at den glade medarbejder er forbundet med større produktivitet. I nogle virksomheder har det vist sig, at produktiviteten er steget med hele 37 %, ved at gøre tiltag der fik arbejdsglæden i vejret. Forskere er altså enige om, at arbejdsgiverne har meget at vinde ved, at medarbejderen trives. 

Så arbejdsglæde kan vise sig at være ‘big business‘ for en arbejdsgiver. Hvis chefen kan øge produktiviteten med 12 procent ved at stille en skål chokoladekarameller på bordet, så er det faktisk en særdeles rentabel måde for ham at drive forretning på. Men selv om det kan lyde som ren spekulation i medarbejdernes ydeevne, så er ‘chokoladekaramellen’ faktisk ikke andet end et symbol for, at god personalepleje godt kan betale sig for alle parter.

 

En personalegave er en investering

Denne form for undersøgelser af den positive effekt ved arbejdsglæde hos medarbejdere, er noget der har en stigende tendens i et moderne forretningskoncept. I gamle dage var virksomhederne præget af en hel anden tone og filosofi omkring deres personale. Her gjaldt det om at opretholde en vis distance til medarbejderne, og sørge for at disciplin, respekt og strenge regler for hvordan en medarbejder skulle opføre sig.

I dag er medarbejderen blevet et aktiv, som bør bevares, næres og plejes – alt sammen i produktivitetens hellige navn. Så dagens ledere har fået nye kreative opgaver, med at organisere den sjove udflugt for teamet, udforme et socialt arrangement som alle vil huske positivt, sørge for den lækre skål chokoladekarameller – måske fra www.karamelleriet.com – eller finde idéer til den gode personalegave, der bringer det bedste frem hos de ansatte. Det betaler sig nemlig i den sidste ende.

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk