Forside økonomi Hvorfor er det en god ide at bruge en statsautoriseret revisor?

Hvorfor er det en god ide at bruge en statsautoriseret revisor?

Hvorfor er det en god ide at bruge en statsautoriseret revisor?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Det er kun små virksomheder i Danmark der slipper for revisorpligt. Så din virksomhed skal sandsynligvis også have tjekket årsregnskabet af en revisor.

Men for almindelige virksomheder er der ingen krav om at revisoren skal være statsautoriseret. Mange virksomhedskonsulenter anbefaler alligevel at man helst skal bruge en statsautoriseret revisor.

Hvorfor egentligt? De er oftest en del dyrere end almindelige revisorer. Hvorfor bruge ekstra penge på at pynte din virksomheds årsregnskab med en titel?

Der findes 3 slags revisorer

Kort sagt, fordi en statsautoriseret revisor sandsynligvis er en bedre revisor.

Sandsynligvis?

Det er ligesom med Carlsberg reklamen. Det ville have været en stor mundfuld for Carlsberg at påstå at deres øl er verdens bedste. Verden er et stort sted og der findes rigtigt mange bryggerier.

Ved at sige ”sandsynligvis” overlades afgørelsen til forbrugeren. Sådan nogenlunde er det også med revisorer. Der findes nemlig 3 slags af dem:

  • Revisor – det er en fri titel. I praksis skal man nok være en kompetent bogholder, ellers ville det være bedragerisk. Men kan du klare at lave firmaregnskab, så har du faktisk lov til at kalde dig for en revisor.
  • Registreret revisor – denne titel er beskyttet. Den er dog under udfasning. Dvs. du kan ikke længere tage eksamen som registreret revisor. Men har du tidligere taget denne eksamen, må du kalde dig for en registreret revisor resten af livet.
  • Statsautoriseret revisor – det er en beskyttet titel. Man skal have en økonomisk eller juridisk uddannelse på mindst kandidatniveau. Cand. merc. aud fx er en toårig revisoruddannelse som udbydes af universiteter og business skoler. Efter bestået uddannelse skal man have 1-3 års erhvervserfaring i revisorbranchen. Derefter kan man tage tre eksaminer, to skriftlige og en mundtlig. Består man disse må man kalde sig for en statsautoriseret revisor.

Gode grunde for at vælge den bedst uddannede revisor

Statsautoriserede revisorer er som regel dyrere end almindelige revisorer. Der er ingen uafhængig instans der garanterer at en statsautoriseret revisor er bedre end en almindelig revisor. Men der er en uafhængig instans, nemlig Erhvervsstyrelsen, der garanterer at en statsautoriseret har en god og relevant uddannelse.

Du synes måske at det ikke betyder noget for dit årsregnskab hvilken slags revisor der tjekker det. Og det har du nok ret i. Sandsynligvis har du en kompetent bogholder eller et helt team til at lave dit regnskab. Revisorpligt er noget der er pålagt din virksomhed, ikke noget du har brug for. Det er Erhvervsstyrelsen der mener der er brug for denne slags kontrol.

Men når du vælger at bruge en statsautoriseret frem for en almindelig revisor sender du nogle ganske bestemte signaler.

Hvordan andre opfatter din virksomhed spiller en stor rolle

Tillid er grundlaget for al økonomisk virksomhed. Virksomheder skal kunne stole på hinanden. Selv for konkurrenter er det vigtigt. Der findes love men også uskrevne spilleregler. Ved at acceptere disse skaber du et omdømme for din virksomhed, og et godt omdømme vil påvirke hele din virksomhed positivt.

Når du bruger en statsautoriseret revisor selv om du ikke er forpligtet til det, signaliserer du til både venner og fjender at du tager dit omdømme alvorligt. Det signaliserer også at du ikke skyr tilbage for at bruge ekstra ressourcer på at din virksomheds økonomi holder stik.

Og det gør et godt indtryk på alle. Handelspartere eller kunder, alle sætter pris på at du tager dit regnskab mere seriøs end du er forpligtet til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk