Forside økonomi Hvorfor skal du bruge et inkassofirma?

Hvorfor skal du bruge et inkassofirma?

Hvorfor skal du bruge et inkassofirma?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Som selvstændig og iværksætter er der typisk mange forskellige opgaver, du skal forholde dig til. Det gælder både markedsføring, kunderelationer og ikke mindst økonomien i din virksomhed. Det kræver selvsagt mange ressourcer og mange timer at varetage alle opgaver. Det kan således være en god idé at outsource, så du kan tage dig af dét, du interesserer dig for og er allerbedst til. Der kan blandt andet ligge et stort arbejde i at inddrive ubetalte regninger eller gæld fra debitorer. Derfor kan det være en stor fordel at bruge et inkassofirma. Men hvad er inkasso? Hvad er et inkassofirma, og hvorfor et det relevant for dig at bruge et inkassofirma? Det kan du læse mere om i dette blogindlæg.

Hvad er inkasso?

Kan dine kunder ikke betale deres regninger rettidigt, kan regningerne blive indsendt til inkasso. Når en regning indsendes til inkasso, betyder det, at gælden inddrives gennem et inkassofirma eller -bureau. I samarbejde med dig vil inkassofirmaet forsøge at lave en løsning, således du kan få pengene tilbage fra din debitor. Det er inkassoloven, der regulerer inkasso. Det vil sige, at der er specifikke regler for, hvordan og hvornår du og dit inkassofirma kan tage kontakt til debitoren. Det gælder eksempelvis antallet af skriftlige rykkere, du skal have sendt til vedkommende, før du kan inddrage dit inkassofirma.

Hvad er et inkassofirma?

Har du lige fået stablet din virksomhed på benene, er det ikke sikkert, du allerede har oplevet at have dårlige betalere. Ikke desto mindre er det en god idé at være på forkant. Desværre vil langt de fleste virksomheder på et tidspunkt opleve manglende betaling. Skulle det ske for dig, er det vigtigt, at der tages hånd om problemstillingen så hurtigt som muligt. Som iværksætter har du formentligt uanede arbejdsopgaver, du skal tage dig af. Og det er her et inkassofirma kommer ind i billedet og er en stor hjælp. Et inkassofirma kan være en selvstændig advokat, men der findes også inkassobureauer, der ikke er en advokatvirksomhed. Overdrager du al inddrivelse af fakturaer og regninger til et inkassofirma, kan du bruge dine kræfter og din tid på andre – og måske sjovere – opgaver i din virksomhed. Inden du vælger inkassofirma, skal du være opmærksom på følgende:

  • De fleste firmaer har en abonnementsordning med bindingsperiode.
  • Muligvis synes abonnementet billigt, men hvis du endnu ikke har oplevet at have en skyldner eller kun har ganske få om året, kan et inkassofirma blive en dyr løsning.
  • Du må gerne selv stå for inddrivelse af gæld. Prøv at afvej dit eget ressourceforbrug på inddrivelse med at skulle betale et abonnement hos et inkassofirma.

Andre fordele ved at bruge et inkassofirma?

Foruden at du kan spare dig selv for en masse tid ved at samarbejde med et inkassofirma, er der andre fordele:

  • Du undgår selv at skulle tage kontakt til en kunde for at inddrive gælden. Det kan være ubehageligt – især hvis du ikke har erfaring med inddrivelse af gæld fra kunder.
  • Som nævnt er inkasso omfattet inkassoloven. Vil du selv inddrive gæld, er det således essentielt, at du kender lovgivningen. Et inkassofirma har indgående kendskab til inkassoloven og kender til dens detaljer.
  • Det er ikke kun tid i forbindelse med inddrivelsen, du sparer. Det er også den tid, du skal bruge på at sætte dig ind i al lovgivning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk