Forside økonomi Invester i aktier – gode råd

Invester i aktier – gode råd

Invester i aktier – gode råd
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Har du gået og overvejet at investerer i aktier? At investere i aktier kan være forvirrende, hvis man er ny i spillet. Man har nemlig brug for en del baggrundsviden, inden man bevæger sig ud i aktieverdenen. Måske er du bekymret for, at tabe for mange penge. Læs videre, og lær hvordan du begiver dig sikkert ud med investering af aktier.

Hvad er en aktie?

For at kunne handle med aktier, er det vigtigt at kunne forstå, hvad aktier helt præcist er. En aktie er nemlig et værdipapir, som viser at du er investor i et firma, og dermed er medejer af firmaet. Ved en af en aktie, får du altså retten til at få en del af firmaets overskud.

Køber du en aktie på 1000 kr. i et firma, som har en aktiekapital på 1 mio. kr., så ejer du en 1/1000 af firmaet. Aktiehandling foregår desuden digitalt, enten over din bank eller over en børsmæglerplatform.

Inden du går i gang

Inden du går i gang, er det vigtigt at ligge en strategi for, hvordan du vil handle aktier – måske en strategi for de næste mange år. Det er nemlig vigtigt at have en slags regler for sine investeringer, for på den måde at undgå at man ikke lader sig styr af følelser. Hvis man lader sig styr af følelser og ikke fornuft, kan aktiehandling blive dyrt.

Inden du går i gang, skal du lære de vigtigste begreber inden for aktiehandling. Du skal desuden tilegne dig så meget som muligt viden om de virksomheder, som du overvejer at investere i. En god måde at komme ind på aktiehandling er derfor at læse om begreberne, samt at spille de såkaldte ’aktiespil’, hvor du i et spil handler med virtuelle penge. På den måde får du en god idé om, hvordan aktieverdenen fungerer, samtidig med at du lærer de basale vigtigheder inden for aktier.

Har du styr på de basale begreber og har tilegnet dig en generel baggrundsviden om aktier, er der en større chance for at du ikke taber på din investering.

Sådan handler du aktier

Al aktiehandling foregår digitalt. Du skal brug en mellemmand – børsmægleren – hvis opgave er at købe og sælge aktier på børsen, på dine vegne. Til gengæld betaler du børsmægleren et gebyr. Herefter køber du en aktie i en virksomhed, som du har undersøgt grundigt, og hvis produkt du forstår.

Du kan handle med aktier ved siden af dit professionelle liv

Om du er ansat eller iværksætter, så kan det være rart at tjene penge, ved siden af arbejdet. Man skal dog ikke forvente, at man får gevinst med det samme. At handle med aktier, kan tage mange år at lære. Man må derfor være tålmodig, og ikke lade sine følelser tage over ens økonomi og investeringer.

Et godt råd til nybegynderen inden for aktier, er at overveje hvorfor man gerne vil handle med aktier. Gøre op med sig selv, hvor mange penge man er villig til at tabe.

Besøg Mininvestering.dk og læs mere om hvordan du kommer godt i gang med at handle med aktier. Enhver nybegynder kan være med!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk