Forside Iværksætterliv Iværksætter: Balancen mellem kreativitet og disciplin

Iværksætter: Balancen mellem kreativitet og disciplin

Iværksætter: Balancen mellem kreativitet og disciplin
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Det kan være en spændende og fantastisk følelse, at springe ud som iværksætter og realisere drømmen om at blive selvstændig. Det svære ved at gøre sig selv til forretningsmand, er dog at man skal lære og bruge både den højre og den venstre hjernehalvdel, sådan nogenlunde ligeligt. Den højre hjernehalvdel skal sprudle med gode idéer og være fuld af fantasi. Det er her at iværksætteren har til huse, og her hvor der helst skal sidde en stor og kreativ motor, der kan producere de mest geniale og fremragende forretningsidéer. Det er uden tvivl den højre hjernehalvdel, der har skabt ting som; den dybe tallerken, Puch Maxi eller fjernbetjeningen til TV.

Men ikke uden den venstre hjernehalvdel. Den rationelle. Den realistiske. Den ansvarlige hjernehalvdel, der skal sikre at der er hold i det hele og at idéerne rent faktisk kan føres ud i livet og ikke bare forbliver flyvske tanker. Det er den venstre hjernehalvdel der laver regnestykker, checker fakta og som skal holde disciplinen. Det er den der får en til at stå op kl. 6 om morgenen, drikke stærk sort kaffe, og gå i gang med at nedbryde dagens forhindringer, opgaver og udfordringer med disciplineret styrke og kraft.  Det er venstre hjernehalvdel, der ofte skal være ”djævlens advokat” og skyde mange af højre hjernehalvdels gode idéer i sænk, fordi der simpelthen ikke er hold i dem. Man kan kalde den venstre hjernehalvdel for den kedelige, men også absolut nødvendige, hjernehalvdel.

 

Et godt regnskabsprogram giver luft

Men den ene kan ikke leve uden den anden. Og kunsten er jo at kunne bruge dem begge. At kunne finde en god sjat kreativitet og humør, når tallene bliver så tørre at de begynder at knase – og samtidig at lære sig, at det ikke alle af dine geniale forretningsidéer der vokser ind i himlen.

En af de store udfordringer ved at springe ud som selvstændig iværksætter og forretningsmand, er at holde styr på alt papirarbejdet. Administration og bogføring, er ikke bare obligatoriske øvelser for enhver virksomhed, men er også tidskrævende faktorer der kan tappe kræfter og ressourcer fra den lille og nystartede iværksætter, der måske ellers burde bruge al sin kreativitet på at få sin spæde forretning op at køre.

Men til fx regnskab og lagerstyring, er der efterhånden masser af god hjælp af hente. Moderne IT-virksomheder, som fx www.vkdata.dk/page/regnskabsprogram , kan i dag tilbyde integrerede systemer, der kan kan administrere lagerstyring og holde styr på finanserne ved hjælp af regnskabsprogrammer. En assistance der kan være værd at investere i for iværksætteren, fordi det gør livet lettere og giver luft til at kunne koncentrere sig om at drive sin virksomhed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk