Forside Iværksætterliv Sådan vælger du den rigtige selskabsform – i Danmark og Sverige

Sådan vælger du den rigtige selskabsform – i Danmark og Sverige

Sådan vælger du den rigtige selskabsform – i Danmark og Sverige
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Står du og skal til at starte en virksomhed, måske har du allerede en aktiv personlig ejet virksomhed/enkeltmandsvirksomhed, men har hørt at der er en masse fordele ved at have et selskab i stedet for det personligt ejede. Så er du kommet til det rigtige sted, i dette indlæg vil vi komme ind på de forskellige selskabsformer der findes i Danmark – men også i Sverige – samt hvilke fordele og ulemper der er ved hvert enkelt og dermed altså hvornår det giver mening at vælge den ene slags, frem for den anden. Se en komplet oversigt i PDF på virk.dk HER.

ApS og IvS

Vi starter med det mest populære; ApS, som står for anpartsselskab. Den nært beslægtede IvS (iværksætterselskab) tager vi med i samme omgang, da disse to unægtelig hænger meget sammen. ApS er den mest populære selskabsform i landet, nok fordi at det beløb man skal skyde ind fra starten er det laveste på tværs af alle selskabsformer i Danmark, nemlig 50.000 kr. Bemærk at det ikke behøves være i kontanter, hvis man har aktiver, som f.eks. computere eller lign. Man får altså de fulde fordele ved et selskab hvor man ikke hæfter personligt, men behøves kun skrabe et lille beløb sammen.

Det koster 670 kr. at registrere et ApS og der er krav til årsrapport, regnskab og revisor, som der ikke er i privatejede. IvS er meget lig et ApS, man hæfter ikke personligt, men her behøves man bare ikke have startkapital, derfor er det meget populært. Til gengæld skal man opspare minimum 25% af virksomhedens overskud hvert år, indtil man har 50.000 kr., hvorefter man, hvis man ønsker det, kan omdanne til ApS.
Læs mere om omdannelse af IvS til ApS på JUF.dk her.

A/S

Et A/S også kendt som aktieselskab, er store broderen til ApS kan man sige. Der gælder det samme ift. hæftelse, nemlig at man ikke hæfter personligt, men den store forskel her er at man skal have en bestyrelse og det er nemmere at sælge andele (aktier) også er startkapitalen man skal have også væsentlig større, nemlig 400.000.

Svenske selskaber

For mange danske virksomheder er det oplagt at gå ind på det svenske marked, og ift. selskabsformer er det faktisk ikke meget ulig de danske selskabstyper, de har nemlig hovedsageligt de 2 der hedder aktiebolag, som minder om det danske ApS. Og publica aktiebolag, som minder om det danske A/S. I Danmark kan alle med CPR-nummer registrere et selskab, man kan dog ikke registrere et svensk selskab, det er der dog nogle specialiserede advokater der kan.
Læs mere om stiftelse af svensk selskab på JUF.dk.

Svensk selskab

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk