Forside Erhverv & iværksætteri Digital Start Up: gode råd omkring hosting

Digital Start Up: gode råd omkring hosting

Digital Start Up: gode råd omkring hosting
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Som iværksætter oplever du sikkert, at der mange ting at få styr på i opstartsfasen. En af de ting man skal finde ud er, hvad man skal købe af løsning til hosting.  Du får her gode råd omkring at vælge den rette hosting.

Der er flere ting, du skal overveje, når du vælger en hostingløsning.  Udbuddet på markedet er stort men kvaliteten er svingende. Hvis du vælger den forkerte løsning, risikerer du bare at smide penge ud ad vinduet.

Hosting udbydes i forskellige prisklasser

Hostingløsninger findes i forskellige prisklasser. Hvad er dit behov? Skal det være en billig løsning, eller skal det være et professionelt webhotel? Forskellen mellem en billig og professionel løsning ligger hovedsagelig i de ressourcer, som webhotellet har tilgængelig. En professionel løsning har mere plads, mulighed for at hoste flere domæner på samme webhotel samt en højere trafikgrænse end de billige løsninger. De professionelle hosting udbyder også telefonsupport.

Et domæne har du mulighed for at købe ved de fleste udbydere, men prisen herpå varierer også.

Vigtige ting du skal overveje omkring hosting

En ting du skal tage højde for i valget af hostingløsning er hvordan udbyderen opbevarer dine data. Du skal vide, hvor udbyderen opbevarer dine data. og hvem der har adgang til dem. Hvis dataopbevaring udgør persondata, er der nogle lovkrav, som udbyderen skal overholde. Du skal overordnet se på om data opbevares inden for eller uden for EU/EØS – lande. Der skal udarbejdes en databehandleraftale, hvis det er inden for EU.  Det er en skriftlig aftale, der tager udgangspunkt i lovgivning for persondata. Hvis data derimod bliver opbevaret udenfor EU, er det en databehandleraftale med særlige vilkår, der skal laves.

Det er også vigtigt, at leverandøren af løsningen for hosting kan garantere for sikkerheden. Leverandøren skal have en plan ved driftsafbrud. En plan bør indeholde en plan for gendannelse af vigtige elementer.  Der bør være en online backup, hvor du indenfor kort tid kan gendanne dine data igen. Gendannelsestiden kan variere meget hos de forskellige backup-løsninger.

Du skal derudover overvejebindingsperioden. Hvis udbyderen har en lang bindingsperiode, er det ikke hensigtsmæssigt, og det sender også et dårligt signal fra leverandørens side. En service du kan se efter er, om leverandøren kan tilbyde dig et testmiljø, inden du køber. Det er en god måde at afprøve om, det er den rette løsning for dig.

Herudover handler den rette hosting om, at løsningen har et kvalitetsstempel. Kvalitetsstemplet betyder, at leverandøren kan garantere dig, at alle processerne omkring sikkerhed, drift, kontrol, økonomi mm. lever op til de rette standarder. Det kvalitetsstempel som løsningen skal have er følgende: ISAE 3402-certificering. En ISAE 3402-certificering er en international standard for IT-serviceleverandører.

Yderligere skal du være sikker på at erklæringen er en type 2-erklæring, da en type 1-erklæring kun udgør en revisorerklæring om, at virksomheden vil opfylde kravene på et tidspunkt.

Samlet set er der altså flere ting, du skal overveje og gennemtænke, før du vælger en hostingløsning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk