Forside Erhverv & iværksætteri Elektriker – Et job, der slår gnister!

Elektriker – Et job, der slår gnister!

Elektriker – Et job, der slår gnister!
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Når vi taler om en elektriker, så taler vi om en person, som er håndværker. Denne type af håndværker reparerer ledninger i bygninger og andre elektriske systemer, som findes i disse bygninger. Dette inkluderer lys og computersystemer. I denne artikel finder du noget om elektriker som erhverv. Hvis du bor i Allerød området, og har brug for en elektriker, så skal du blot søge på “elektriker Allerød” på Google, eller en anden søgemaskine, og denne vil sortere de bedste forslag til dig. På den måde kan du let komme i kontakt med den rette elektriker, og få løst dine problemer hurtigst muligt.

Forskellige typer elektriker

I dag findes der hovedsagelig fire forskellige hovedkategorier af elektrikere, nemlig huselektriker, kommerciel elektriker og industriel elektriker. Den først elektriker arbejder i beboelsesområder, som varierer i alt fra små huse til store lejlighedskomplekser. Den kommercielle elektriker arbejder i kontorbygninger, retail butikker, skoler, hospitaler og industrielle steder, som ikke har højspænding. Denne type af elektriker installerer og reparerer elektriske systemer, der findes i eksisterende kommercielle bygninger, ny bebyggelse og renoveringsprojekter. De industrielle elektrikere udøver vedligeholdelse og installation af elektriske komponenter og maskineri, som er i industrielle områder. Dette kan inkludere at arbejde med højspænding ved industrielle arbejdspladser.

Lav-volts-elektriker

Som navnet giver væk, så er disse elektrikere involveret i systemer med lav volt. Dette inkluderer hovedsageligt stemme-, data- og videosystemer. I industrien bliver de ofte kaldt for VDV-elektrikere. Deres arbejde omhandler primært telefonledninger og fiberkabler og reparation og installation i situationer, hvor disse typer af materiale er brugt.

Udover disse kategorier, så er elektrikere også inddelt i disse tre kategorier baseret på erfaring og træning:

  • Lærling: Disse elektrikere er i træning hos en mester. De er i træning, indtil de har bestået deres skoleforløb og har bestået en prøve og har et job som svend i et firma efter endt uddannelse. Uddannelsen er i sammenhæng med praktisk erfaring fra et job, da det er et manuelt fag.
  • Svend: Det er niveauet efter lærling. Her er man fuldt udlært. Man har nu opnået en kompetence i faget, der gør, at man kan håndtere de primære arbejdsudfordringer på det valgte felt.
  • Mester: Efter mange års erfaring som svend, så kan man blive mester. Det kræver dog også en eksamen fra staten. Det er det højeste niveau, som man kan opnå. Det kræver også, at man har sit egent entreprise/firma. Også selvom man er ene mand/kvinde i firmaet. Man kan stadig være mester og må derefter oplære folk i faget. Det hedder mesterlære. Så kan man undgå skolegangen på en teknisk skole.

Når det kommer til stykket, så er det de specifikke arbejdsopgaver, der definerer, hvad det betyder at være en elektriker. F.eks. i ledninger i et hus eller et område med mange ledninger, så skal de arbejde ud fra et specifik regelsæt og procedure. Dette inkluderer sikkerhed. Hvis du er elektriker Allerød, så har du skulle arbejde med ledningerne i Allerød. Det er primært en by med huse, hvor folk sover og tager på arbejde fra.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk