Forside Erhverv & iværksætteri Hav styr på dette, før du lejer din lejlighed ud

Hav styr på dette, før du lejer din lejlighed ud

Hav styr på dette, før du lejer din lejlighed ud
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Med en lejlighed i lækre og lukrative områder omkring København som for eksempel en Lejebolig Birkerød eller Farum, er det ikke svært at finde nogen at leje din lejlighed ud til i en kortere eller længere periode. Lejeboliger er populære i hovedstadsområdet og på hele Sjælland generelt.

Der kan være mange grunde til, at du lejer din lejebolig ud. Det kan være et du har fundet et job, som ligger langt væk fra Birkerød, eller at du godt kunne tænke dig lidt luftforandring fra ellers skønne Farum i en periode. Lige meget hvad, så er der nogle praktiske ting, du skal have styr på.

Tal med din udlejer

Når du selv lejer en bolig, så er der en udlejer, som du skal tage hensyn til. Udlejeren er med til at etablere reglerne for leje og udleje, og derfor er det vigtigt, at du taler med vedkommende, før du går videre med at leje din lejlighed ud.

Normalt er der ikke noget problem ved at leje din lejlighed ud for en begrænset periode. Men det kan godt være, at udlejer gerne vil være med til at vælge og godkende den potentielle nye lejer.

Fastsæt en rimelig husleje

Når du selv lejer en bolig, så må du ikke leje den ud for profit. Det vil sige, at du skal fastsætte en husleje, der er rimelig i forhold til den, som du selv giver. En dobbelt så høj husleje er ikke rimelig – heller ikke selvom det kan være fristende i, når lejeboliger i Farum og Birkerød er så populære.

Derfor er det en vigtig del at tænke ind i den lejekontrakt, som du udformer i forbindelse med den midlertidige udleje. Her skal du samtidig fastsætte kravene for depositum og forudbetalt husleje, så det passer sammen med den månedlige leje.

Er der særlige forhold ved lejligheden?

Når du udvælger din udlejer, så skal du finde én, som passer godt til lejligheden. Her er det vigtigt at tænke over særlige hensyn, som du som lejer selv skal tage i forhold til kontrakten. For eksempel kan det være, at der ikke må være husdyr, eller at der ikke må ryges i lejligheden.

Det kan også være, at der er andre forhold, som du gerne vil have indregnet i dine overvejelser om en lejer. Måske vil du helst have et par, eller måske er det bedre med nogle, som er single og ikke planlægger at få børn.

Hvornår skal du tilbage?

Det er enormt vigtigt for dig at tænke over, hvornår du gerne vil vende tilbage til din lejlighed. Du skal nemlig vælge, hvor langt kontrakten skal strække sig. Måske skal den for eksempel være tidsfastsat til et år med mulighed for forlængelse.

Eller måske ved du, at du vender tilbage efter fire måneder og gerne vil hjem igen? Så er det en god idé at sikre dig, at dine lejere er forpligtede til at betale lejen for alle fire måneder, hvis de skulle finde noget mere permanent.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk