Forside Erhverv & iværksætteri Hvad er en risikoanalyse, og hvordan bruger man den til projekter?

Hvad er en risikoanalyse, og hvordan bruger man den til projekter?

Hvad er en risikoanalyse, og hvordan bruger man den til projekter?
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/startupsteps.dk/public_html/wp-content/themes/newstube/functions.php on line 1538
0
0

Projekter og risikoanalyse går ofte hånd i hånd. Dette er både gældende på visse studier, men i den grad også på arbejdsmarkedet. Men hvad er det nu lige en risikoanalyse helt præcis er? Simpelt sagt, er det en metode til at analysere alle de risici, der er involveret med projektet. Er en af de ansvarlige for projektet højgravid, vil dette altså være en risiko. Skal hun pludselig føde, tager det naturligvis lang tid. Og den tid får man ikke igen – derfor er det altså en risiko.

Hvad tager man typisk stilling til i en risikoanalyse?

Før man går i gang med et projekt, vil man lave risikoanalysen. Og her tager man stilling til stort set alt, der har potentiale for at skade projektet. Til at bedømme risici, bruger man femtrinskalaen. Der er både sandsynlighed samt konsekvens. Vurderer man at sandsynligheden for sygdom er forholdsvis høj, giver man det måske tre ud af fem. Derefter er der konsekvensen for sygdom. Hvor meget vil man ryge bagud, og er der tid nok til at overkomme sygdommen? Det er den slags spørgsmål, man arbejder med i sin risikoanalyse.

Det tager lidt tid at komme igennem den, men er uheldet ude, vil man takke sig selv. For i en risikoanalyse, finder man nemlig også ud af hvordan, man vil takle problemerne. Dette kunne eksempelvis være ved sygdom. Så finder man som gruppe ud af hvad, man så gør. Er man fire medlemmer, der skal udarbejde en rapport på 20 sider, er sygdom altså meget afgørende. Er det mild sygdom, aftaler man måske, at den person, der er syg, arbejder og bidrager hjemmefra. Er det en slem omgang, bliver de resterende tre medlemmer måske nødt til at arbejde to eller tre timer mere om dagen hver.

En risikoanalyse skal ikke ses som en kedelig pligt

Selvom det altså ikke er vildt spændende at udarbejde denne analyse, kan den som sagt være til stor gavn. Derfor er det med at give den en skalle, og komme godt igennem den. For så skal man ikke tænke mere over det, før uheldet er ude. Hvilket det altså sjældent er. De gange hvor folk er syge eller computeren går ned, er det bare vildt fedt at man allerede har svaret på hvad, man så gør. Man kan nemlig hurtigt gå lidt i panik eller miste modet. Og det er ikke det, man har brug for, når man laver store opgaver og projekter.

Det gode er også, at alle har en klar ide om hvad, man gør. Kommunikation er super vigtigt, og det kan en risikoanalyse hjælpe på. I stedet for at alle farer rundt og råber, sætter man sig ned og kigger på analysen, er uheldet ude. Man kan se det lidt ligesom en brandøvelse. Her ved alle hvor, man går hen, og hvem, man tager i hånden. Det samme er gældende ved en risikoanalyse. Det er til kæmpe gavn, at alle har en klar ide om hvad, man gør. Det er så kedeligt, giver alle op.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt indhold på denne side er betalt eller sponsoreret.<br/>Vi bruger cookes til at forbedre brugeroplevelsen på siden. mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Vi gør dig opmærksom på, at indlæg på denne hjemmeside er betalte eller sponsorerede af samarbejdspartnere.

Luk